Telefon: 46 49 61 03  -  E-mail: junckerhaven@gmail.com  -   Se også: www.svømmesø.dk og​ www.junckerhaven.dk

​FinesDa Hottubs - opvarmet, lunt eller iskoldt!

To forskellige modeller - Traditionel eller Komfort

En udendørs ​hottub kan blive familiens nye samlingssted på såvel frostklare vinteraftener som lange lune sommeraftener. Badet kan anvendes året rundt.​ Det kræver ikke mere end få kvadratmeter ledig plads at få dit helt eget udendørs wellnessområde.​ Her venter timers nydelse og dejligt samvær ude i naturen - børn og voksne, unge som gamle...

Model Traditionel - i fyrretræ og med indvendig brændeovn

Et udendørs træbadekar fra Finesda er fremstillet af kraftige fyrretræsplanker og leveres komplet med alt tilbehør, herunder stige samt låg til at dække karret, når det ikke bruges.
Et vildmarksbad fra Finesda leveres enten med ekstern eller intern brændeovn.
Den interne ovn (placeret bag afskærmning og i selve vandet) afgiver mere varme end den eksterne "Chofu brændeovn".
Vildmarksbadet opvarmes på ca. 2,5 time ved intern brænder og 3,5 time ved ekstern brænder.
Trækarret skal ikke behandles indvendigt og kun en gang imellem skal det slibes og males/behandles udvendigt som alt andet træværk.

Tænd aldrig op i ovnen, uden at der er vand i karret

Hottubbing er fantastisk sommer som vinter!

Sørg altid for at der er vand i karret, før der tændes op i brændeovnen. Den interne brænder (ses på billedet til venstre) er fremstillet i aluminimum.

Derfor er det YDERST vigtigt, at man ALDRIG fyrer op i ovnen uden, at der er vand i karret. Aluminiumsovnen vil krakkelere/sprænge, såfremt den ikke køles ned af det vand, der omgiver den.

Læs yderligere detaljer og tekniske data under Specifikationer Hottub

Se mange flere fotos under Galleri

NYHED - Model komfort i fyrretræ med indvendig sort plastindsats og udvendig 22 Kwh brændeovn

Vores nye model Komfort forener oplevelsen af natur og komfort, der fyres stadig med brænde men den indvendige ovn er erstattet med en udvendig ekstern brændeovn. Deruodver har vi valgt at forsyne hot-tuben med en sort kraftlig plastindsats

Det nye design giver dig rigtig mange fordele i anvendelse

 • Fordi varmekilden sidder udvendig kan der sidde væsentlig flere personer i tub-ben. En intern ovn optager næsten 1/3 del af pladsen i karet
 • Karet kan være fuldstændig lukket under coveret. Ved en indvendig ovn med skorsten er det umuligt
 • Ingen kristisk vandniveau! Med en indvendigt varmelegeme skal der altid være vand i niveauet over brændeovnen
 • Skorstenen er ikke over Hot-tuben og eventuel kontakt (forbrænding) med det varme skorstensrør reduceres derfor betydeligt
 • Rengøringen lettes betydeligt, dels fordi det er langt lettere at rengøre plast fremfor træ, men også fordi det kan være vanskeligt at rengøre under den indvendige ovn
 • Fyring med brænde i en udvendig ovn fremfor en indvendig ovn reducerer muligheden for forurening af vandet med aske og skidt

​Retningslinjer for brug af Finesda Hot-tub model Komfort

Tips:

Det er forholdsvis enkelt at bruge varme "kur"bad, men der er et par ting, det er nødvendigt at holde sig for øje.

Placering

 • Placer altid karet med badet og varmelegeme = ovnen på et plant underlag.
 • Ved placering karret på en terrasse, vær da opmærksom på at dimensionere kontruktionen (f.eks i træ) således at det kan klare vægten karet, vandet og de badene der tilsammen kan bliver op til to tons.
 • Ønsker du at placere karet direkte på jorden skal du sikre at der holdes ventilation. Det er nødvendigt at holde en ventilation loft på 3 cm under karret. Dette sikres ved et fast underlag af f.eks fliser eller sveller - Træet skal kunne ånde for at holde i lang tid.
 • Ovnen skal også stå på et fast underlag, så den ikke vælter, f.eks. beton eller granitfliser
 • Når karret er fyldt op og opvarmes, skal du ikke forsøge at flytte karret.

Opvarmning

 • Brug tørt brænde
 • Fyr konstant hver 30-40 min med maksimal varme indtil karet er varmt efter 3-5 timer
 • Fyr kun op, når der er vand er i ovnen (kommer fra karet med slanger)
 • Varmeren skal stå plant, i modsat fald kan der opstå en luftlomme og vandet kan ikke frit cirkulere gennem ovnen som kan smelte.
 • Tøm aldrig karret før ilden er slukket i ovnen.

​Anvendelse

 • Fyr op til kropstemperatur eller deromkring 37 - 40˚C. Hvis vandet bliver meget varmere kan det gå ud over dit helbred
 • Når karet fyldes med vand, husk da på at vandet vil stige når de badene entrerer badet og du undgår derved at spilde varmt vand..
 • Hop ikke ikke i badet
 • Børn skal altid være under opsyn
 • Vi anbefaler at de badene tager et bruchebad først!

Vedligeholdelse

 • Vedligeholdelse af komfort Hottub med glasfiberindsats er som et normalt badekar. Du kan bruge de samme rengøringsmidler, der bruges til at rense en indendørs akryl badekar.
 • Den udvendige træ overflade af karret er olieret og behandles med jævne mellemrum som normalt træværk

Rigtig god fornøjelse!

Regler for udesaunaer
Junckerhaven har kontaktet Skorstensfejerlauget og fået svar på følgende spørgsmål vedr. tilsyn, tilslutning, placering og sikker anvendelse af vores udesaunaer.
Læs hele nyheden
Wellness i din have
Læs artiklen om Wellness i din Have bragt i magasinet Havelivet.Få meget mere viden om vores Sauna, Hot-tup, Svømmesøer og Haveanlæg.
Læs hele nyheden
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Junckerhaven ApS   Rødbøggard, Smedebakken 3, 4330 Hvalsø   Tlf.: 46 49 61 03   Mobil: 20 99 61 03   Fax: 46 49 61 20   CVR: 25650514   E-mail: junckerhaven@gmail.com